Waarom je mij wilt als jouw tekstschrijver

Waarom je mij wilt als jouw tekstschrijver

Hai, ik ben Maaike van den Bosch. Ik ben er eentje van het soort ‘mij eerst ergens in verdiepen’. Niet zo maar hupsakee wat flitsende woorden op papier zetten of even snel een stukkie tikken. Dat slaat nergens op.

In de 23 jaar dat ik als redacteur en journalist werkte, stond ‘onderzoek doen’ áltijd bovenaan mijn to do-lijstje.

  • Waar draait het verhaal in de kern om?
  • Waar wordt de doelgroep door geraakt?
  • Hoe geef ik het verhaal relevantie?

Daarna ging ik pas aan de slag. Die methode pas ik ook toe als tekstschrijver zodat ik jou kan helpen met het schrijven van jouw verhalen.

Doe dit als je wilt opvallen

Je aanbod is goed. Daar ligt het niet aan, maar je hebt het idee dat je te weinig opvalt. Er zijn bovendien meer  ondernemers en organisaties die ongeveer hetzelfde doen als jij.

Hoe kan je nu het beste onder woorden brengen wie jij bent en hoe jouw bedrijf of organisatie mensen helpt? Je vindt het maar lastig dit over te brengen in een lekker leesbare tekst. 

Dan is het hoog tijd om je verhalen te vertellen. Door authentieke verhalen van jou, je medewerkers en je klanten, zorg je ervoor dat je opvalt, mensen aan je bindt en overtuigend bent.

Tekstschrijver Maaike van den Bosch

Waarom ik ontslag nam van mijn droombaan

Eerst bekijken hoe iets zit en dan het gaan doen. Dat zit in mijn dna. Ik ben niet bang om nieuwe of spannende dingen te doen. Ik bedenk alleen eerst of ik dat echt wel wil en dan ga ik het avontuur aan. Dat ben ik. Ik ben geen avontuurlijke losbol maar ik houd wel van avonturen.

Werken in de journalistiek vond ik één groot avontuur. Ik ging als verslaggever naar Parijs om verslag te doen van een congres, waagde het om koning Willem Alexander tijdens een werkbezoek wat vragen te stellen en ik werd altijd vreselijk blij van een mooi, persoonlijk verhaal. 

Zo volgde ik maandenlang een familie die hun zelfgebouwde camping moest afbreken en een nieuwe uit de grond stampte. Ik heb een beetje hetzelfde bloed. Als ik iets voor elkaar wil boksen, dan ga ik ervoor.

Klinkt als een droombaan?

Jazeker!

Tot het dat niet meer was.

Ik realiseerde me dat ik niet meer zo vaak deed wat ik écht leuk en belangrijk vond: me ergens in verdiepen, mensen interviewen en verhalen vertellen. Er kwam geleidelijk aan steeds iets bij wat ik als journalist ook nog wel eventjes kon doen.

Lang verhaal kort: het was tijd voor nieuwe avonturen. Ik werd ondernemer, een freelance tekstschrijver dus. Het is onvoorstelbaar hoeveel energie ik door mijn lichaam voelde gaan toen ik die knoop had doorgehakt. 

Volg mij op de socials

Ik deel in posts, stories, shorts en video's
persoonlijke verhalen en gratis schrijftips

Tekstschrijver Maaike van den Bosch

Stap voor stap mijzelf ontwikkelen

Preikestolen Noorwegen

Stappen zetten buiten mijn comfortzone geeft mij vrijheid en maakt mij zelfverzekerder. Ik merk hoeveel plezier het me geeft om geleidelijk in iets te groeien. 

Ik was niet direct een allround journalist. Mijn eerste stukje ging over een speeltuin. Ik ben niet meteen alleen op reis gegaan in mijn minicamper. Ik ben eerst een weekendje met andere camperaars op pad gegaan.

Inmiddels reis ik met een backpack dwars door Vietnam, wandel ik als pelgrim naar Santiago en reis ik in mijn zelfgebouwde minicamper langs de westkust van Noorwegen naar de Noordkaap.

Ik leer hier veel van. Omgaan met tegenslagen en spannende situaties bijvoorbeeld. Het is inspirerend om verschillende mensen te ontmoeten en hun verhalen te horen. Hierdoor doe ik veel mensenkennis op en kan ik me goed inleven in andere mensen. Dat komt me ook nog eens goed van pas als zelfstandig tekstschrijver.

voor slimme schrijftips (GRATIS)

Review Wilma Stolk
Review Sandra Looren de Jong

7x Waarom je liever een tekstschrijver met journalistieke ervaring inhuurt

Ik ben een tekstschrijver met ervaring in de media en communicatie. Ik combineer met werkervaring met een universitaire studie Nederlands en een hbo-opleiding Communicatie. Alles wat leerde komt samen om jou te helpen aan mooie verhalen.

1. Ik verdiep mij in welke kernboodschap je wilt overbrengen.

2. Ik stel jouw doelgroep en hun behoeften centraal. 

3. Ik vereenvoudig moeilijke materie zodat iedereen het begrijpt.

4. Ik weet hoe belangrijk één duidelijke verhaallijn is.

5. Ik vind vlot een originele invalshoek.

6. Ik gebruik verhaaltechnieken. Door beeldend te schrijven trekt je verhaal direct de aandacht en wordt het onthouden.

7. Ik ben op zoek naar herkenbaarheid en emotie.

“Ik heb Maaike leren kennen als iemand die gaat voor wat ze wil en graaft totdat ze iets heeft gevonden. Als tekstschrijver en journalist is ze altijd kritisch en scherp. Als persoon vrolijk en collegiaal. Je kunt altijd met haar ‘sparren’. Dit alles maakt haar een professional en een fijn persoon om mee te werken.”
Jessica Hendriks
Jessica Hendriks
Communicatieadviseur Nederlandse Orde van Advocaten
"Maaike is vasthoudend, nieuwsgierig, intelligent, kritisch en laat zich niet met een kluitje in het riet sturen. Maaike neemt alleen genoegen met het allerbeste en probeert ook het allerbeste uit haar collega's te halen. Altijd bereidwillig om mee te denken over een verhaal of een invalshoek."
Odeke de Jong
Odeke de Jong
Radiopresentator Omroep Flevoland
Scroll naar boven