Met deze teksten maak je impact

Interviews en verhalen

Persoonlijke verhalen emotioneren, inspireren en verbinden. Deze verhalen staan op websites, in blogs, magazines en vakbladen. Denk aan je eigen verhalen, die van je klanten, medewerkers en andere zakelijke relaties, zoals je leveranciers.

Blogs

Met een blog op je website laat je zien wie je bent en dat je deskundigheid bezit. Door nuttige tips te delen of waardevolle informatie te geven, inspireer je jouw bezoekers. Doordat je blogs een persoonlijk karakter hebben, komen lezers die jouw verhalen leuk vinden geregeld terug naar je site. 

Webteksten

Naast je homepagina is de Over mij een van de meest gelezen pagina’s op je website. Die moet aantrekkelijk, begrijpelijk en overtuigend zijn. De tekst gaat in op de behoeften van jouw klanten én je vertelt jouw persoonlijke verhaal met relevante anekdotes. Je laat zien wie je bent en wat je doet.

Tekstschrijver Maaike van den Bosch

Teksten herschrijven / Interviews uitwerken

Je hebt zelf een verhaal geschreven en dat wil je laten herschrijven zodat het een begrijpelijk, aantrekkelijk en overtuigend verhaal wordt. Of je hebt zelf een interview of podcast opgenomen en die opname wil je door mij laten uitwerken tot een verhaal, artikel of blog. Ook schrap ik met plezier alle jargon en langdradige zinnen uit taaie rapporten of jaarverslagen.

Gratis weggevers

Je wilt een gratis weggever op je website zodat je klanten kan aantrekken. Je deelt jouw inzichten en tips in een e-book, een hand-out, een stappenplan, een checklist, whitepaper of een cheatsheet. Door jouw kennis en expertise te delen, kun je lezers informeren en inspireren en laat je zien dat je iemand bent wie ze kunnen vertrouwen en van wie ze kunnen leren.

Videoscript / Bedrijfsvideo

Met een korte krachtige video maak je impact. Niet door op camera op te sommen wat je allemaal doet, maar door een beknopt verhaal te vertellen. De kijker onthoudt zo wie jij bent en wat je doet. 

Tekstschrijver Maaike van den Bosch

(Nieuws)berichten en artikelen

Op je site of in je nieuwsbrief publiceer je relevante berichten en betrouwbare artikelen. Je haakt in op de actualiteit. Je laat jouw lezers weten dat je de ontwikkelingen in de branche op de voet volgt, wat je ervan vindt en wat je daarmee doet. Je bent een autoriteit in jouw vakgebied.

Persberichten

Je wilt een persbericht versturen en free publicity genereren. Om op te vallen in de de overvolle mailbak van drukke journalisten kies je voor een relevante opvallende invalshoek. Door in de media te komen, verhoog je je expertstatus.

Zo ziet onze samenwerking eruit

1. Briefing

We voeren een gratis telefonisch briefingsgesprek waarin we de opdracht bespreken. Dat levert ons allebei duidelijkheid en een fijne professionele workflow op.

Vragen die we bespreken zijn:

  • Wat hoop je met de teksten te bereiken (doel/probleem oplossen) en waarom?
  • Wat voor soort teksten wil je graag? (teksttype)
  • Voor wie zijn de teksten bedoeld? (doelgroep)
  • Waar wil je de teksten publiceren? (medium)
  • Met wie stem ik de teksten af? (1 persoon)
  • Wat is de deadline?
  • Welke inhoudelijke input geef je?
  • Hoe lang worden de teksten (aantal woorden)?
  • Aantal feedbackrondes

2. Offerte

Je ontvangt van mij uiterlijk twee weken later per e-mail een terugkoppeling. Hierin staat omschreven wat we met elkaar hebben besproken (debriefing), onder andere welke teksten ik oplever, onze afspraken, een tijdsplanning en een realistische, heldere uren- en kostencalculatie. 

Mijn uurtarief is afhankelijk van de opdracht, maar om je een indicatie over de tarieven van tekstschrijvers te geven: De Tarievenmonitor 2022 van Tekstnet. Bij deze vereniging zijn 400 serieuze professionals aangesloten.  

3. Akkoord

Je laat mij binnen een week weten of je akkoord kunt gaan met de offerte. Als je mij de opdracht verstrekt, ontvang ik per e-mail van jou een akkoord.

Ik hanteer deze algemene voorwaarden voor al mijn teksten. 

7x Wat aantrekkelijke teksten je opleveren

1. Opvallen

Met jouw persoonlijke verhalen val je op en onderscheid je je van anderen.

2. Leukere klanten

Mensen kopen van mensen. Lezers herkennen zich in jouw verhalen. Je trekt de leukste klanten aan.

3. Verbinding

Lezers voelen een klik met jou. Je bouwt een goede band met je doelgroep op.

4. Vertrouwen

Door te laten zien wie je bent en wat je doet, vertrouwen mensen je eerder.

5. Expert

Je wordt gezien als een expert in jouw vakgebied.

6. Onthouden

Je boodschap blijft hangen. Verhalen worden gemakkelijk onthouden.

7. Overtuigen

Verhalen zijn geloofwaardiger dan een opsomming van feiten en argumenten.

Tekstschrijver Maaike van den Bosch
"Maaike weet niet alleen een verhaal pakkend te vertellen, ze houdt ook altijd in haar achterhoofd wat de context, doel en publiek van haar verhaal is. Als woordvoerder maakte ik haar mee als een scherpe, krachtige en betrokken journalist. Later, als collega -beiden in een andere rol-, leerde ik haar kennen als een warme, mensgerichte storyteller. Integer, betrokken én mooie verhalen uitdragen met een randje humor. Dat is Maaike voor mij."
Marieke Brentjens
Marieke Brentjens
Communicatiestrateeg, -adviseur, -uitvoerder
Maaike is een harde werker met een heldere pen. Ze is consciëntieus en betrouwbaar. Daarnaast kan ze ingewikkelde dossiers goed doorgronden. Bovenal heeft Maaike een warme en aanstekelijke lach en een gezonde dosis relativeringsvermogen.”
Susanne Uilenbroek
Susanne Uilenbroek
woordvoerder bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Scroll naar boven