Wie wil worden onthouden, moet zijn verhalen niet vergeten

Interviews en verhalen

Persoonlijke verhalen emotioneren, inspireren en verbinden. Deze verhalen staan op websites, in blogs, magazines en vakbladen. Denk aan je eigen verhalen, die van je klanten, medewerkers en andere zakelijke relaties, zoals je leveranciers.

Blogs

Met een blog op je website laat je zien wie je bent en dat je deskundigheid bezit. Door persoonlijke verhalen en waardevolle informatie te delen, inspireer je jouw bezoekers. Lezers keren geregeld terug naar je site. 

Webteksten

Naast je homepagina is de Over mij-pagina een van de meest gelezen pagina’s op je website. De tekst gaat in op de behoeften van jouw klanten én je vertelt jouw persoonlijke verhaal met relevante anekdotes. Je laat zien wie je bent en wat je doet.

Tekstschrijver / Copywriter Maaike van den Bosch uit Almere

(Nieuws)berichten en artikelen

Op je site of in je nieuwsbrief publiceer je relevante berichten en betrouwbare artikelen. Je laat je lezers weten dat je de ontwikkelingen in de branche op de voet volgt en wat je ervan vindt. Je bent een autoriteit in jouw vakgebied.

Teksten herschrijven / Interviews uitwerken

Je hebt zelf een verhaal geschreven en dat wil je laten herschrijven zodat het een begrijpelijk, aantrekkelijk en overtuigend verhaal wordt. Of je hebt zelf een interview opgenomen en dat wil je laten uitwerken tot een verhaal, artikel of blog. 

Videoscript / Bedrijfsvideo

Met een korte krachtige video maak je impact. Niet door op camera op te sommen wat je allemaal doet, maar door een beknopt verhaal te vertellen. De kijker onthoudt zo wie je bent en wat je doet. 

Tekstschrijver / Copywriter Maaike van den Bosch uit Almere

Zo ziet onze samenwerking eruit

1. Briefing

We voeren een briefingsgesprek waarin we de opdracht bespreken. Dat levert ons allebei duidelijkheid en een fijne professionele workflow op.

Vragen die we bespreken staan in mijn briefingsdocument.

2. Offerte

Je ontvangt van mij ongeveer een week later per e-mail een terugkoppeling. Hierin staat omschreven wat we met elkaar hebben besproken.

Er staat in welke teksten ik oplever, onze afspraken, een tijdsplanning en een realistische, heldere uren- en kostencalculatie. 

Mijn uurtarief is afhankelijk van de opdracht. Om je alvast een indicatie over het meest gebruikte tarief van tekstschrijvers te geven: De Tarievenmonitor 2023 van TekstNet.

3. Akkoord

Je laat mij binnen een week weten of je akkoord kunt gaan met de offerte. Als je mij de opdracht verstrekt, ontvang ik per e-mail van jou een akkoord.

Ik hanteer deze algemene voorwaarden.

7x Wat aantrekkelijke teksten je opleveren

1. Opvallen

Met jouw persoonlijke verhalen val je op en onderscheid je je van anderen.

2. Leukere klanten

Mensen kopen van mensen. Lezers herkennen zich in jouw verhalen. Je trekt de leukste klanten aan.

3. Verbinding

Lezers voelen een klik met jou. Je bouwt een goede band met je doelgroep op.

4. Vertrouwen

Door te laten zien wie je bent en wat je doet, vertrouwen mensen je eerder.

5. Expert

Je wordt gezien als een expert in jouw vakgebied.

6. Onthouden

Je boodschap blijft hangen. Verhalen worden gemakkelijk onthouden.

7. Overtuigen

Verhalen zijn geloofwaardiger dan een opsomming van feiten en argumenten.

Tekstschrijver Maaike van den Bosch uit Almere

Warme storyteller

"Maaike weet niet alleen een verhaal pakkend te vertellen, ze houdt ook altijd in haar achterhoofd wat de context, doel en publiek van haar verhaal is. Als woordvoerder maakte ik haar mee als een scherpe, krachtige en betrokken journalist. Later, als collega -beiden in een andere rol-, leerde ik haar kennen als een warme, mensgerichte storyteller. Integer, betrokken én mooie verhalen uitdragen met een randje humor. Dat is Maaike voor mij."
Marieke Brentjens
Marieke Brentjens
Communicatiestrateeg, -adviseur, -uitvoerder

Laat blogs meer sprankelen

"Ik ken Maaike via TekstNet en het klikte gelijk. Omdat ik het prettig vind om af en toe professionele feedback te ontvangen op blogs, vroeg ik haar om een aantal blogs na te kijken. Dankzij haar duidelijke aanwijzingen kon ik deze blogs net wat meer laten sprankelen en spannender maken. Maaike is een echte aanrader als adviseur in communicatie."
Eline van den Hout
Eline van den Hout
Tekstschrijver en webredacteur

Ze doorgrondt ingewikkelde dossiers

Maaike is een harde werker met een heldere pen. Ze is consciëntieus en betrouwbaar. Daarnaast kan ze ingewikkelde dossiers goed doorgronden. Bovenal heeft Maaike een warme en aanstekelijke lach en een gezonde dosis relativeringsvermogen.”
Susanne Uilenbroek
Susanne Uilenbroek
woordvoerder bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Scroll naar boven