“Hey, ik hoor helemaal geen toetsen.” Dit riepen we plagerig naar elkaar op de redactie tijdens rustige momenten als het toetsenbord nauwelijks werd aangeraakt. In Komkommertijd waren we vooral actief met het zoeken naar verhalen.

Maaike van den Bosch schrijft zich bij de Kamer van Koophandel in als tekstschrijver

Ik hoor geen toetsen…

Die zin schoot van de week door mijn hoofd. Ik ben een ervaren tekstschrijver en journalist, maar als ondernemer zo groen als gras. Al drie héle weken geleden begon ik voor mezelf. Ik regelde een KvK-nummer, publiceerde mijn website en deelde enthousiast tips op mijn social media. En toen…

…bleef het stil.

Hoe kon dat nu?

In mijn hoofd was ik allang in de fase waarin de telefoon rinkelde en mijn mailbox uitpuilde met aanvragen. Ik moest hooguit nog nee leren zeggen tegen opdrachten. Bovendien, lag ik de helft van mijn tijd heel jaloersmakend en remote werkend op een ver strand.

Ik donderde hard, heel hard van mijn roze ondernemerswolk. Nou ja, ondernemerswolk? Een ondernemer zonder werk, heeft een hobby.

Ik moest aan acquisitie gaan doen.

Slik.

Lees de rest van het blog


Dit blog schreef ik voor Tekstnet, de beroepsvereniging van tekstschrijvers. Het is het meest bekeken Tekstnet-blog uit 2023. Lees al mijn blogs.

Gratis e-book van tekstschrijver Maaike van den Bosch uit Almere

Zelf verhalen vertellen? In mijn gratis e-book staan veel concrete voorbeelden en vertel ik je de 10 elementen die je verhalen nodig hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven