Je wilt een Over mij-pagina met een pakkend verhaal waarvan je denkt: ja, dat ben ik ten voeten uit! Dit is vooral van belang voor zelfstandig ondernemers die ongeveer hetzelfde doen als hun concurrentie. Je laat met een Over mij-pagina het gezicht achter je bedrijf zien.
Het lijkt in eerste instantie wat lastig om deze pagina te maken, maar met deze 5 tips zet jij in no time een Over mij-pagina in elkaar die zich onderscheidt van de rest.
1. Vertel een relevant verhaal
Je Over mij-pagina is geen curriculum vitae of een compleet relaas met alles wat je in je leven hebt gedaan. Vertel een relevant verhaal en niet je héle verhaal.
Zeg ook niet dat je het in de wieg al leuk vond om met pluche letters te spelen en later als klein meisje elke dag in je dagboek schreef. Sorry, maar dat is afgezaagd en oninteressant. En gebruik gewoon ‘ik’ als je een eenpitter bent.
Wat je dan wel vertelt? Vertel hoe je bent begonnen, wat je heeft geïnspireerd, wat je doet en hoe je dat aanpakt. Deel bijvoorbeeld een grappige anekdote waaruit blijkt wat voor type jij bent en hoe je dat nu als ondernemer goed van pas komt.
Wees kwetsbaar en vertel over je liefdesverdriet maar alleen als je nu een rouwcoach bent. Wat doet het er anders toe? Je hoeft niet je hele hebben en houwen online te knallen omdat je wil tonen dat je een openhartig persoon bent. Blijf relevant met de informatie die je deelt en deel alleen wat je kwijt wilt.
Lees ook: De persoonlijke uitdaging van storytelling
2. Geef een inkijkje in wie jij bent
Het delen van persoonlijke informatie is beter dan afstandelijk of onbenaderbaar lijken. Als mensen het gevoel hebben dat ze de persoon achter het bedrijf kennen, kiezen ze veel eerder voor jou.
Geef je potentiële klanten een inkijkje in de persoon met wie ze te maken hebben. Daarmee bouw je vertrouwen op en ontstaat een verbinding. Houd jij ook van reizen, dan heb je bij mij bijvoorbeeld al een streepje voor. Klanten leren je persoonlijk kennen voordat ze besluiten iets van je te kopen.
3. Wat heeft je klant eraan?
De Over mij-pagina is bovenal een verkooppagina. Je potentiële klanten willen vooral weten of jij de persoon bent die ze kan helpen. De Over mij-pagina gaat stiekem wat meer over hen dan over jou.
Toon ze dat jij begrijpt wat hun behoeften zijn en hoe jij daar het beste in voorziet. Je gaat dus niet opeens opscheppen dat je de beste, de mooiste en de leukste bent of dat jouw product dat is.
Wat je wel doet, is de worstelingen van je klanten bespreken. Die ken jij en begrijp jij als geen ander. Daarna leg je uit wat je doet en hoe je die problemen wegneemt waardoor hun leven fijner wordt.
Voorbeelden: Citeer een klantgesprek waaruit blijkt dat je de problemen van jouw klanten begrijpt. Vertel een verhaal hoe je zelf vroeger ook wel eens met die struggles dealde.
Verder kan je nog relevante testimonials op deze pagina zetten of links naar een interview met jou in een vakblad. Laat liever andere mensen lovend zijn over hoe je ze hebt geholpen dan dat je het zelf zegt.
Je kan ook prijzen of successen benoemen maar doe niet aan overdreven borstklopperij. Mensen houden van wel verhalen, maar niet van opscheppers.
4. Zet er een foto of video op
Door foto’s of een video van jezelf toe te voegen krijgen lezers letterlijk een beeld van je. Met ander toepasselijk beeldmateriaal breng je de verhalen over jezelf tot leven.
Bovendien kun je hiermee grote tekstblokken opbreken en de aandacht van de lezers trekken, zodat ze eerder het hele bericht doorlezen.
5. En nu?
Sluit af met de ‘call to action’. Wat wil je dat de lezer nu doet? Ik zei het al, de Over mij-pagina is een verkooppagina. Zet aan het eind bijvoorbeeld een button naar je diensten-pagina of naar het formulier voor je nieuwsbrief. Wat jij maar wilt.
Zo ziet mijn Over mij-pagina eruit.