Paperboy Malaga

Waarom je meer aandacht moet geven aan je fotobijschriften

Lezers scannen een krant, blad of magazine. Ze kijken eerst naar de foto, dan lezen ze de kop boven het artikel en vervolgens lezen ze het bijschrift. Daarna besluiten ze of ze het artikel gaan lezen.

Een goed fotobijschrift is dus belangrijker dan je denkt.

De meest gemaakte fout bij het schrijven van het bijschrift: letterlijk opschrijven wat iemand ook al kan zien. Bijvoorbeeld: een straatartiest gehuld in kranten.

2x de functie van een fotobijschrift

Een goed bijschrift doet 2 dingen.

1. Het geeft aanvullende informatie op de foto. Denk aan: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. Al wat beter is: Spaanse straatartiest in het centrum van Malaga. Dat geeft meer duiding over de persoon en de locatie, maar is verder nog weinig boeiend.

2. Het maakt de lezer nieuwsgierig naar de informatie in het artikel. Bijvoorbeeld: de krant van vandaag belandt vaak morgen al in de kattenbak, maar Luis verdient in Malaga op een slimme manier veel geld met zijn oude kranten.

Neem dus even de tijd om na te denken over je fotobijschriften. Doe je dat niet, dan laat je een mooie kans liggen om de aandacht van de lezer te trekken.

Zelf verhalen vertellen? In mijn gratis E-book staan veel concrete voorbeelden en vertel ik je de 10 elementen die je verhalen nodig hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven