Tekstschrijver Maaike van den Bosch

Mijn favoriete tools bij schrijven

In dit blog zet ik mijn favoriete tools op een rij. Deze tools zijn hulpmiddelen die ik gebruik bij het runnen van mijn onderneming en bij het schrijven van teksten.

Canva is een online designplatform waarmee je zelf ontwerpen kunt maken voor je social media, website, gratis weggevers, visitekaartjes en presentaties. Je kan er ook logo’s en huisstijlen in ontwerpen. Met de gratis versie kom ik prima uit de voeten.

Inshot (de gratis versie) gebruik ik voor de montage van Instagram Reels, TikTok video’s en YouTube shorts.

CapCut is handig om je video’s te ondertitelen. De gratis versie hiervoor voldoende.

Gratis foto’s voor bij je berichten of blogs: Unsplash

AuthoredUp helpt je bij het maken van berichten in LinkedIn. Je kan precies zien hoe je bericht eruit komt te zien op een mobiele telefoon, iPad of laptop. Verder kan je de tekst opmaken (vet, cursief) en krijg je tekstsuggesties voor het bedenken van een invalshoek.

Update 17-9-2023: AuthoredUp is niet langer gratis. Om je tekst op te maken, kan je ook deze site gebruiken.

Synoniemen Net helpt je om synoniemen te vinden. Om je teksten levendiger en boeiender te maken, gebruik je synoniemen. Een synoniem is een woord dat ongeveer dezelfde betekenis heeft als een ander woord.

ChatGPT is een chatbot met kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door OpenAI. Je kan de schrijfrobot bijvoorbeeld vragen teksten voor je te herschrijven of 10 koppen voor je te verzinnen.

Een B1-tekst is een tekst die is geschreven in eenvoudig Nederlands zodat (bijna) iedereen de tekst begrijpt. Met dit hulpmiddel kan je controleren of je woord B1 is.

Spelling- en grammatica:

Redigeren en herschrijven

In mijn gratis checklist vind je een compleet stappenplan om je teksten te checken:

Gratis Checklist

Vind je misschien ook leuk:

favorieten

Vraag

Gebruik jij nog een andere handige tool bij het ondernemen of het schrijven van teksten? Deel jouw tooltip dan hieronder.

Zelf verhalen vertellen? In mijn gratis E-book staan veel concrete voorbeelden en vertel ik je de 10 elementen die je verhalen nodig hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven