Tekstschrijver Maaike van den Bosch

Bij een praatje hoort een plaatje

Als je wat van jezelf laat zien, bouw je een band op met potentiële klanten. Mensen doen graag zaken met iemand die ze een beetje hebben leren kennen.

De ‘Over mij/ons’-pagina op een website is daarom razend populair en persoonlijke berichten op social media presteren beter dan puur zakelijke content.

Om jezelf of je bedrijf te laten zien, is zowel tekst als beeld belangrijk.

3 tips voor het gebruik van beeld bij tekst

1.         Gebruik relevante afbeeldingen die je tekst versterken. Als je een beeld gebruikt dat niet zo goed aansluit bij je verhaal, dan veroorzaakt dit verwarring bij je lezers.

2.         Vermijd stockfoto’s die onnatuurlijk, clichématig en te gelikt aanvoelen. Hierdoor gaan je lezers twijfelen aan de geloofwaardigheid van je boodschap.

3.         Zoek naar krachtige foto’s of video’s die emoties oproepen en de betrokkenheid van je lezer vergroten zodat je boodschap beter blijft hangen.

Een professionele fotograaf denkt met je mee

Voor mijn website heb ik professionele foto’s laten maken bij Perla Fotografie in Almere. Perla dacht goed met mij mee om passende foto’s te maken waarin emotie en beweging zit.

Ze liet me allerlei gezichtsuitdrukkingen aannemen en verschillende poses uitproberen. Ook ging ze creatief aan de slag met een rook- en windmachine.

Voor mijn headerfoto (bovenaan de website) kreeg ik een pen in mijn hand om te suggereren dat de tekst naast mij uit mijn pen vloeit. Hierdoor wordt de kijkrichting van de websitebezoeker direct naar de tekst met mijn belangrijkste boodschap geleid.

Vraag

Heb jij wel eens professionele foto’s laten maken door een fotograaf en hoe vond je dat?

Zelf verhalen vertellen? In mijn gratis E-book staan veel concrete voorbeelden en vertel ik je de 10 elementen die je verhalen nodig hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven